Verwarm de oven voor op 200°C. Was de vissen onder de kraan met koud water en dep goed droog met keukenpapier. Verdeel de plakjes citroen in de buikholtes van de vis. Stop de peterselie erbij. Wikkel het spek om de vis. Leg de vissen op de bakplaat naast elkaar met een beetje tussenruimte. Schenk de olie er overheen. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de vis in ca. 13 min. gaar. Controleer de garing door met de punt van eenmes op het dikke ruggedeelte een inkeping te maken. Als het visvlees niet meer glazig is, dan is de vis gaar. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze op een plank iets afkoelen en hak ze fijn. Roer in een kom de crème fraîche, mierikswortel en amandelen door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de vis over 4 grote borden en schep de mierikswortel-amandel crème fraîche ernaast.
Forel met spek en creme fraiche is een recept van Jumbo