Geroosterde aubergine torentjes met Romesco saus

4
30 min-
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de barbecue tot matig heet.  Meng 1 teentje knoflook met de Italiaanse kruiden en 4 el olijfolie in een kommetje.  Snijd de helft van de tomaten in dikke plakken van 1 cm. Snijd de andere helft in kleine blokjes. Smeer de plakken tomaat en aubergine in met het oliemengsel en rooster ze boven de barbecue*. Rooster de groenten in 5 min. gaar. Keer ze regelmatig om. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de rode peper met de rest van de knoflook, paprika en amandelen 3 min. Voeg de blokjes tomaat, de honing, saffraan en 1 dl water toe en laat alles nog 5 min. zachtjes pruttelen. Doe de saus over in een maatbeker en pureer met een staafmixer. Breng de Romesco-saus op smaak met zout.  Maak ‘torentjes’ van 2 plakken aubergine, 2 plakken tomaat en 2 plakken mozzarella door ze om en om te stapelen met blaadjes verse basilicum ertussen.  Serveer de aubergine torentjes met de Romesco-s

Geroosterde aubergine torentjes met Romesco saus is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept