Verhit de barbecue tot matig heet. Leg de sjalotten in de schil op de barbecue en rooster ze 10 min. Keer ze regelmatig om. Hou 4 tijmtakjes apart als garnituur en ris de blaadjes van de overig takjes. Hak ze fijn en roer de helft door 4 el van de olijfolie. Snijd de asperges over de lengte doormidden en smeer ze in met de tijmolie. Kwast ook de puntpaprika’s in met de olie en leg ze samen met de asperges op de barbecue. Rooster de asperges en paprika’s 5 - 7 min. en keer ze regelmatig om. De groenten zijn klaar als ze slapper worden en een mooie grillstreep hebben. Pel de sjalotten (eerst even een beetje af laten koelen) en pureer het vruchtvlees samen met de overige olijfolie, rest van de tijm, citroenschil en sap tot een dikke dressing. Breng de sjalottendressing op smaak met peper en zout. Serveer de gegrilde asperges en puntpaprika’s op een mooie schaal met de sjalottendressing er overheen. Garneer met de achtergehouden takjes tijm. &
Geroosterde witte asperges is een recept van Jumbo