Week de gelatineblaadjes in een bodempje water. Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit met een theelepeltje en doe ze samen met het vanillestokje en de melk in een pannetje. Verwarm de melk op laag vuur met de suiker en de vanille en laat 15 min. trekken. Verwijder het vanillestokje. Doe de eidooiers in een grote kom en klop ze goed los. Schenk de warme melk er langzaam bij en roer goed. Doe alles terug in de pan en verhit, al roerend, op laag vuur tot de melk begint te binden. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en roer deze samen met de likeur door het mengsel. Doe alles over in een kom en laat afkoelen tot de gelatine licht begint te stollen. Klop ondertussen de slagroom lobbig en spatel deze samen met de koekjes door het vanillemengsel. Schep de bavarois over in de vormpjes en laat nog ca. 1 uur opstijven in de koelkast. Keer ze daarna om op kleine bordjes en garneer met stukjes bitterkoek. Laat het niet los? Houd de kopjes even onder warm w
Bitterkoekjesbavarois met vanille is een recept van Jumbo