Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bereid het brooddeeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het 15 min. rijzen. Kneed het deeg even door en rol het uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een dunne vierkante plak. Leg de deeglap op de bakplaat. Gaar het deeg 5 min. voor in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en bestrijk het deeg met de pastasaus. Strooi hier de geraspte kaas overheen. Verhoog de oventemperatuur naar 220 ºC. Verhit in een wok de olie en bak hierin de spinazie een paar minuten op hoog vuur tot deze slinkt. Bestrooi met peper en zout en doe de spinazie vervolgens in een vergiet. Laat goed uitlekken en druk het vocht eruit met een pollepel. Verdeel de spinazie in hoopjes over de tomatensaus. Verkruimel de ricotta over de pizza en verdeel de cherrytomaatjes, olijven en oregano eroverheen. Bestrooi met de peper uit de molen en bak de pizza in 15 min. gaar. in de oven. Snijd de pizza in kleine vierkantjes of in vi
Plaatpizza met spinazie en ricotta is een recept van Jumbo