Meng 2 el van de olie met 1 geperste teen knoflook en smeer hier de gamba's mee in. Bestrooi ze met peper en zout. Prik de gamba's om en om met stukjes paprika op spiesen. Gebruik 2 gamba's per spiesje. Breng een pan met water en 1 tl zout aan de kook. Halveer de asperges en doe de helft in het water zodra het kookt. Halveer de asperges en doe de helften in het water zodra het kookt. Kook de asperges in 2 min. beetgaar. Giet af op een zeef en houd ze warm onder folie. Verhit een grillpan op hoog vuur en rooster de gambaspiesjes in 2 min. op elke kant gaar. Keer regelmatig. Pureer met een staafmixer in een maatbeker de rest van de knoflook en olie met de peterselie, kervel en kappertjes tot een pesto-achtige saus (salsa verde). Serveer de spiesjes op de groene aspergehelften en lepel de salsa verder eroverheen. Gebruik kleine schaaltjes om het gerecht als hapje te serv
Pittige gambaspies met salsa verde is een recept van Jumbo