Fijne filodeeghapjes met geitenkaas

4
60 min -
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180°C. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook 3 min. Voeg de pijnboompitten toe en bak ze een minuutje mee. Doe het mengsel over in een kom en roer er de basilicum, tomaatjes en geitenkaas doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Smelt de vloeibare margarine in een steelpan op laag vuur. Vouw het stapeltje filodeegvellen voorzichtig uit en snijd ze gestapeld over de lengte in tweeën. Nu heb je 20 halve velletjes. Leg een vel met de korte kant naar voren op het aanrecht en besmeer het met gesmolten vloeibare margarine. Vouw de linker onderhoek tegen de rechter zijkant aan en leg hier tussen een dessertlepel van vulling. Klap het gevulde deegdriehoekje naar boven toe om, dan naar links, dan weer naar boven en dan naar rechts. Zo ontstaat een pakketje in de vorm van een driehoek. Vul op deze wijze alle filodeegvellen met vulling en leg de pakketjes naast elkaar op de bakplaat. Smeer ze aan beide kanten in met vloeibare margarine. Bak de pakketjes in 20 min. goudbruin in de oven en serveer ze op een sc

Fijne filodeeghapjes met geitenkaas is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Involtini di vitello con insalata di mango (kalfsschnitzel met mango-salade)
30 min-
Bekijk recept