Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Houd een theelepeltje sap apart. Doe de rasp en de rest van het sap samen met de bosvruchten en 75 g van de basterdsuiker in een steelpan en breng het al roerend aan de kook. Laat 2 min. doorkoken en doe het in een kom. Laat afkoelen. Scheid de eieren en klop met een mixer de eiwitten met de rest van de suiker en het citroensap in een vetvrije kom stijf. Klop daarna het eigeel met de slagroom tot een romige crème. Spatel het eigeel voorzichtig door de eiwitten. Verhit de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Giet het eiermengsel in de pan en bak de omelet op laag vuur, met een deksel op de pan, in 10 min. gaar. Snijd de omelet op een snijplank in 4 punten. Serveer de punten dubbelgeklapt met een flinke schep bosvruchtencompôte ertussen en bestrooi met poedersu
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte is een recept van Jumbo