Verwarm de oven voor tot 100°C. Meng de gehalveerde tomaatjes met de olie in een kom. Bestrooi ze met peper, zout, 1 tl gehakte peterselie en 1 tl gehakte kervel. Spreid de tomaatjes uit over een bakblik bekleed met bakpapier. Laat de tomaatjes 2 uur indrogen in de oven. Haal ze uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 180°C. Meng de rest van de peterselie met de kervel, knoflook, citroenrasp en kappertjes. Dep het vlees goed droog en bestrooi het aan beide kanten met zout en peper. Bestrijk het vlees met de mosterd en druk hierop het kruidenmengsel zodat het vlees aan beide kanten bedekt wordt. Bak de racks 20-25 min. in de oven tot het vlees van binnen rosé is. Gaar 30 min. voor doorbakken vlees. Neem het vlees uit de oven en laat het 10 min. rusten, afgedekt onder aluminiumfolie. Doe de tomaatjes nog 5 min. terug in de oven om ze op te warmen. Snijd de racks met een scherp mes in losse koteletjes. Verdeel de tomaatjes over het midden van de borden en leg op elk bord 3 kotele
Lamskoteletten met ovengedroogde cherrytomaatjes is een recept van Jumbo