Verwarm de oven voor tot 200°C. Schik de plakjes bacon in de ovenschaaltjes zodat de bodem en de zijkanten helemaal bedekt zijn. Gebruik 4 plakjes bacon per schaaltje. De bacon mag iets over de rand hangen. Zet de bakjes in het midden van de oven en bak de bacon in 10 min. krokant en knapperig. Laat de baconbakjes afkoelen. De bacon wordt stevig na het afkoelen. Breng een ruime pan met water en 1 tl zout aan de kook. Snijd de aardappelen in kleine blokjes van ½ cm. Doe de aardappelblokjes in het kokende water en kook ze in 5 min. gaar. Giet af in een vergiet en spoel de blokjes koud onder de kraan. Laat ze goed uitlekken. Houd een paar takjes dille apart en hak de rest fijn. Houd 2 el garnalen achter en meng de rest samen met de gehakte dille, mayonaise, blokjes aardappel en yoghurt tot een stevige salade. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en vul de baconbakjes met de kleine binnenste blaadjes van het kropslahart. Verdeel de aardappelsalade over de bakjes en garneer met de achtergehouden dilletakjes en garnalen. Serveer er eventueel toast
Baconnestjes met aardappelsalade is een recept van Jumbo