Zalm met cannellinibonen

4
20 min-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180°C. Leg de mootjes zalm naast elkaar in het bakblik en bestrooi de vis met peper en zout. Rasp de schil van de citroen en verdeel de citroenrasp over de zalmfilets. Bak de zalm in 10 min. gaar in de oven. Breng ondertussen een ruime pan met water en 1 tl zout aan de kook. Voeg de haricots verts toe en breng het water opnieuw aan de kook. Laat de haricots verts nog een minuutje koken en giet ze af op een vergiet. Verhit 2 el van de olie in een ruime (hapjes)pan en fruit hierin de sjalotjes 3 min. op matig vuur. Voeg de cannellinibonen toe en draai het vuur hoger en warm op. Schep goed om.  Pers de citroen uit en breng de warme bonen op smaak met de rest van de olie, het citroensap, peper en zout. Schep de haricots verts door de bonen en serveer het gerecht samen met het mootje zalm in grote diepe bo

Zalm met cannellinibonen is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met boerenkool, tomaat en witte bonen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept