Verwarm de oven voor tot 180°C. Leg de mootjes zalm naast elkaar in het bakblik en bestrooi de vis met peper en zout. Rasp de schil van de citroen en verdeel de citroenrasp over de zalmfilets. Bak de zalm in 10 min. gaar in de oven. Breng ondertussen een ruime pan met water en 1 tl zout aan de kook. Voeg de haricots verts toe en breng het water opnieuw aan de kook. Laat de haricots verts nog een minuutje koken en giet ze af op een vergiet. Verhit 2 el van de olie in een ruime (hapjes)pan en fruit hierin de sjalotjes 3 min. op matig vuur. Voeg de cannellinibonen toe en draai het vuur hoger en warm op. Schep goed om. Pers de citroen uit en breng de warme bonen op smaak met de rest van de olie, het citroensap, peper en zout. Schep de haricots verts door de bonen en serveer het gerecht samen met het mootje zalm in grote diepe bo