Verwarm de oven voor tot 220°C. Vet de taartvorm in met een beetje olijfolie. Bekleed de vorm met het deeg. Halveer de uien en snijd in ½ cm dikkeplakjes. Verhit de olie in een pan en stoof de uien op middelmatig hoog vuur 10 min. zonder te kleuren. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de wortelen schuin in 1 cm dikke plakjes. Doe ze in een pan met een snuf zout en een bodem water, leg een deksel op de pan en stoof de wortelen in ca. 6 min. beetgaar. Klop in een ruime kom de eieren los, voeg zout en peper toe. Voeg de wortelen, uien en cottage cheese toe en schep het door elkaar. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en schep ze erdoor.Verdeel de vulling in de beklede taartvorm. Plaats de schaal in het midden van de oven. Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Draai na 15 min. de oventemperatuur terug naar 180°C.
Hartige taart met bospeen, cottage cheese en basilicum is een recept van Jumbo