Verwarm de oven tot 175°C. Strooi de noten op de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster ze in 8 min. goudbruin en krokant. Hak de notengrof. Kneed de bloem, suiker, gemberpoeder en boterblokjes tot een kruimelig deeg, voeg een snufje zout toe. Kneed op het laatste moment van de noten erdoor. Snijd de stelen van de rabarber in 3 cm grote stukken, was de rabarber en schep ze in een kom om met 2 el suiker en 2 el bloem. Schep de rabarber net zolang tot alle bloem en suiker eraan vast plakt. Rasp 1 el van de sinaasappelschil. Snijd een plakje van de onder- en bovenkant van de sinaasappel. Snijd met een scherp mes langs de schil en het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees van de sinaasappel in blokjes van 1 cm. Schep om met de rabarber. Schep de rabarber in een kleine ovenschaal. Kruimel het deeg erboven. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de rabarber in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Roer de crème fraîche met de resterende walnoten door elkaar. Verdeel de rabarbercrumble over 4 schaaltjes en schep de noten-crème fraîche erop. Lekker met een bol vanilleijs.
Rabarbercrumble met sinaasappel en walnoten is een recept van Jumbo