Rabarbercrumble met sinaasappel en walnoten

4
20 min-
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven tot 175°C. Strooi de noten op de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster ze in 8 min. goudbruin en krokant. Hak de notengrof. Kneed de bloem, suiker, gemberpoeder en boterblokjes tot een kruimelig deeg, voeg een snufje zout toe. Kneed op het laatste moment van de noten erdoor. Snijd de stelen van de rabarber in 3 cm grote stukken, was de rabarber en schep ze in een kom om met 2 el suiker en 2 el bloem. Schep de rabarber net zolang tot alle bloem en suiker eraan vast plakt. Rasp 1 el van de sinaasappelschil. Snijd een plakje van de onder- en bovenkant van de sinaasappel. Snijd met een scherp mes langs de schil en het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees van de sinaasappel in blokjes van 1 cm. Schep om met de rabarber. Schep de rabarber in een kleine ovenschaal. Kruimel het deeg erboven. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de rabarber in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Roer de crème fraîche met de resterende walnoten door elkaar. Verdeel de rabarbercrumble over 4 schaaltjes en schep de noten-crème fraîche erop. Lekker met een bol vanilleijs.

Rabarbercrumble met sinaasappel en walnoten is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rabarbercrumble met aardbeiensalade
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbercrumble
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Snelle aardbeien-rabarbercrumble
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbercrumble
0 min
Bekijk recept