Verhit de helft van de vloeibare margarine in de hapjespan. Voeg de rode kool, de koekkruiden, 175 ml water en de helft van de appelpartjes toe. Breng het gerecht aan de kook, leg een deksel op de pan en stoof de rode kool in 1 uur gaar. Verwarm de oven voor tot 210 ºC. Bestrooi de kip met zout en peper, leg in een ovenschaal en plaats deze in het midden van de oven. Bak de kip in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de aardappelen in gelijke stukken en breng ze aan de kook in water met een snuf zout. Kook ze in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af, stamp ze tot een grove puree en roer de melk erdoor. Verhit de resterende 2 el vloeibare margarine en bak de overige appelpartjes rondom goudbruin. Voeg de pruimen op het laatste moment aan de appels toe en bak nog 1 min. Giet het kookvocht van de rode kool af en schep de kool door de puree. Verdeel de stamppot over vier borden. Schep het appel-pruimenmengsel erop en de kip ern
Rodekoolstamppot met appel en geroosterde drumsticks is een recept van Jumbo