Verwarm de oven voor tot 180˚C. Rol het deeg op een met bloem bestrooid aanrecht of snijplank uit tot een dunne lap. Bekleed er de taartvorm mee. Vorm een rand van 3-4 cm. Leg een royaal vel bakpapier op het deeg en vul de bodem met de blindbakvulling. Bak de bodem 15 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak de taartbodem in nog eens 8 min. gaar (maar niet te donker, dan wordt het deeg bitter!). Laat de bodem in de vorm afkoelen en verwijder de vorm. Maak intussen de sinaasappelmousse. Week in een kom met ruim koud water de gelatineblaadjes. Boen de perssinaasappels schoon. Rasp de oranje schil en pers de vruchten uit. Meng de rasp met de suiker door de yoghurt. Breng in een steelpan het sinaasappelsap tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur en los al roerend de goed uitgeknepen gelatineblaadjes in het warme sap op. Roer het sinaasappelsap door de yoghurt en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. 1Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom door de yoghurt en schep het mengsel in de deegbodem. 1Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast zodat de mousse kan opstijven. 1Versier de taart royaal met kruidnoten en partjes sinaasa
Kruidnotentaart met sinaasappelmousse is een recept van Jumbo