Bak de spekjes in 5 min. langzaam uit op laag vuur. Bestrooi de blokjes rundvlees met peper en zout. Draai het vuur hoger en bak het rundvlees 3 min. met de spekjes mee. Voeg de ui en wortel toe en bak 2 min. mee. Strooi de bloem over het gerecht en roer het goed door. Bak alles nog 2 min. en voeg al roerend de wijn toe. Los het bouillonblokje op in 2½ dl heet water en giet de bouillon bij het gerecht. Hang het kruidenbuiltje in de pan en breng het gerecht tegen de kook aan. Laat de boeufbourguignon in 2½ uur gaar stoven op een heel zacht vuur. Roer af en toe. Verwijder het kruidenbuiltje na een uur stoven. Voeg de sjalotjes en champignons na 2 uur stoven bij het gerecht en laat ze meestoven tot het vlees gaar is. Serveer het gerecht met stokbrood en ratatou
Rijk gevulde Boeuf Bourgignon is een recept van Jumbo