Verwarm de oven voor tot 200˚C. Halveer de pompoen, verwijder met eenlepel de draden en pittenuit de holte en schil de pompoen met eendunschiller. Snijd het pompoenvlees in blokjes van 1 cm. Spreid de pompoenuit op de bakplaat. Besprenkel met 2 el olijfolie en peper en (zee)zout. Rooster de pompoen in 20 min. gaar. Kook de linzen in water met zout in 15-20 min. beetgaar. Verhit in eenkoekenpan de laatste el olijfolie.Bak de knoflookrondom bruin.Hakdaarnafijn. Meng voor de dressing de knoflook met de rode peper, de extra viergeolijfolie, de wijnazijn, de schenkstroop en de gembersiroop. Breng op smaak met zout en peper. Laat de linzen in eenvergietuitlekken. Doe de rucola in 4 diepeborden. Verdeeler de pompoen, de linzen en de bosuitjes over. Besprenkel met de dressing en maak de saladeaf met de feta en de k
Pompoensalade met feta en linzen is een recept van Jumbo