Pompoensalade met feta en linzen

4
30 min -
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200˚C. Halveer de pompoen, verwijder met eenlepel de draden en pittenuit de holte en schil de pompoen met eendunschiller. Snijd het pompoenvlees in blokjes van 1 cm. Spreid de pompoenuit op de bakplaat. Besprenkel met 2 el olijfolie en peper en (zee)zout. Rooster de pompoen in 20 min. gaar. Kook de linzen in water met zout in 15-20 min. beetgaar. Verhit in eenkoekenpan de laatste el olijfolie.Bak de knoflookrondom bruin.Hakdaarnafijn. Meng voor de dressing de knoflook met de rode peper, de extra viergeolijfolie, de wijnazijn, de schenkstroop en de gembersiroop. Breng op smaak met zout en peper. Laat de linzen in eenvergietuitlekken. Doe de rucola in 4 diepeborden. Verdeeler de pompoen, de linzen en de bosuitjes over. Besprenkel met de dressing en maak de saladeaf met de feta en de k

Pompoensalade met feta en linzen is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Merguez met pompoensalade
Bekijk recept
Geroosterde pompoensalade
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde pompoensalade
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pompoensalade
30 min Bijgerecht
Bekijk recept