Verwarm de oven voor tot 175 ºC. Verhit 2 el olie in een koekenpan, snijd het velletje van de saucijzen en verkruimel het gehakt boven de pan. Bak het gehakt 3 min. op hoog vuur, laat het op een zeef uitlekken. Snijd de buitenste bladeren van de andijvie fijn. Bewaar het hart van de krop voor de salade. Bekleed de bodem van de ovenschaal met lasagnebladen. Verdeel er de helft van de tomatensaus over. Leg hierop weer een laag lasagnebladen. Verdeel er de helft van het saucijsgehakt, de helft van de fijngesneden andijvie en een derde van de besciamellasaus over en besluit met een laagje lasagnebladen. Herhaal deze handeling. Verdeel de resterende tomatensaus over de lasagnebladen en scheur de mozzarella erboven en leg de tomaat er bovenop. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de lasagne in 30 min. goudbruin en gaar. Snijd de resterende andijviebladeren in reepjes en schep om met de resterende olie en azijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Garneer met verse basilicum, verdeel de lasagne over 4 borden en serveer met de andijviesa
Lasagne Napolitana met saucijs is een recept van Jumbo