Week 13 blaadjes gelatine in een kom met koud water. Pureer de bramen met de staafmixer tot een gladde puree. Schep de bramenpuree in een kom, voeg de kwark en suiker toe. Rasp de schil van de minneola erboven en roer met een garde goed door. Verwarm 200 ml sinaasappelsap in een steelpan. Knijp het vocht uit de gelatine en roer de blaadjes door het warme sap. Voeg het sap toe aan de kwark. Zet de kom in ijskoud water en wacht tot de inhoud lobbig wordt. Roer regelmatig. Leg een passend rond stuk bakpapier op de bodem van een springvorm, zet het vast met de rand. Leg de lange vingers met de besuikerde kant naar beneden zodat de bodem bedekt is. Schep de kwark in de vorm. Laat de taart een half uur opstijven in de koelkast en maak intussen de gelei. Week hiervoor 5 blaadjes gelatine in een kom met koud water. Pureer de frambozen met 200 ml sinaasappelsap. Druk de puree door een zeef. Verwarm het frambozen-sinaasappelsap in een steelpan, roer de gelatine erdoor. Laat de gelei op ijskoud water lobbig worden en spreid uit over de bovenkant van de taart. Laat de taart min. 6 uur opstijven in de koelkast. Maak met behulp van een mesje de taart los van de rand. Verwijder de vorm, snijd de taart in punten.
Feestelijke bramen-kwarktaart is een recept van Jumbo