Romige kip

4
30 min-
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de kipfilet in de bouillon aan de kook. Kook in 10 min. zachtjes gaar. Neem de kipfilet uit de bouillon en snijd in plakjes. Bewaar de bouillon. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Smelt in een pan de vloeibare margarine. Voeg de bloem toe en bak 1 min. Schenk er de wijn en 400 ml van de bewaarde bouillon scheutje voor scheutje en al kloppend met een garde bij. Klop tot een gladde saus. Maak de saus af met de slagroom en zout en peper naar smaak. Voeg de kip toe en verwarm nog ca. 1 min. zonder het gerecht te laten koken. Strooi er de groene kruiden en bosui overheen. Hak de pistachenoten grof en meng ze door de rijst. Schep de rijst op vier borden en verdeel de romige kip ervoer. Lekker meteen groene sal

Romige kip is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept