Rooster de amandelen in een anti-aanbakpan in 1 min. lichtbruin. Trek met de zesteur of snelschiller lange spaghetti-linten van de buitenkant van courgettes, penen en bleekselderij. Snijd het restant van deze groenten in plakken. Verhit in een hapjespan 1 el olijfolie en fruit het uitje 2 min. Voeg de paddenstoelen en room toe, breng het mengsel aan de kook en laat 5 min. zachtjes doorkoken. Pureer van het vuur af de paddenstoelen, zeef het mengsel boven een pan en bewaar ook de paddenstoelenpulp die in de zeef achterblijft. Houd de paddenstoelencreme warm. Kook intussen de spaghetti beetgaar. Verhit 1 el olie in een koekenpan en roerbak de groenteplakken in ca. 10 min. knapperig gaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tartaartjes om en om in 4 min. bruin. Roer de groentelinten en afgegoten spaghetti door de paddenstoelencreme en verwarm het geheel al omscheppend nog 2 min. op zacht vuur. Verdeel de spaghetti over vier borden. Maak van de paddenstoelenmousse 4 bolletjes en leg deze op of naast de spaghetti. Bestrooi met de amandelen en kruiden. Serveer met de groenteplakken en tar
Spaghetti met groentelinten en tartaar is een recept van Jumbo