Hollandse kersencake

4
20 min-
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Klop de boter in een beslagkom met de mixer tot een romige massa. Voeg cakemix, eieren en melk toe. Klopt het geheel 4 min. luchtig op hoge snelheid. Rasp de helft van de sinaasappelschil erboven en roer deze door het beslag. Schep het beslag op de bakplaat met bakpapier en strijk het uit tot een plak van ca. 2 cm dik. Verdeel de kersen ervoer en druk ze een beetje in het beslag. Verkruimel de pistachenootjes en strooi deze erover. Bak de cake in ca. 20 min. goudbruin. Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Als deze er weer schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake afkoelen en snijd in kleine stukken. Bestrooi eventueel met poedersu

Hollandse kersencake is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade kersencake en koekjes met icing
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersencake
60 min Nagerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept