Zelf vanillevla maken

4
30 min-
Nagerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schenk de melk en room in een steelpan en meng dit met elkaar. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met de platte kant van het mesje het zwarte merg eruit. Roer het vanillemerg door het mengsel van room en melk en verwarm op laag vuur. Laat het vervolgens 15 min. op laag vuur intrekken. Splits de eieren en klop de dooiers in een vuurvaste kom met de suiker ca. 10 min. tot het mengsel dik en romig is en de suiker is opgelost. Roer ¾ van het warme melkmengsel bij het eimengsel. Schenk al roerend terug in de pan bij het resterende melkmengsel. Zet het geheel op heel laag vuur en laat in 10-15 min.
- al roerend, zonder dat het mengsel gaat koken- inbinden tot er een mooie, dunne vla ontstaat. Schenk de vla door een zeef in een schone mengkom om eventuele klontjes te verwijderen. Laat de vla helemaal afkoelen en roer af en toe goed door. Serveer de vla in een kom. Lekker met verse aardbeien of gegarneerd met verkruimelde (stroop)koe

Zelf vanillevla maken is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Torentje van mozzarella en Galliaham
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zelf oliebollen maken
60 min-
Bekijk recept

Zelf oliebollen maken
60 min-
Bekijk recept
Sangria met port, koffiebonen en vanille
10 min Snack
Bekijk recept
Pita varkensfilet met groenten
15 min
Bekijk recept
Poffertjes spiesjes
Bekijk recept