Pasta met verse rucola-amandelpesto

4
20 min-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in water met zout beetgaar. Giet het kookvocht af en bewaar hiervan ca. 50 ml. Laat de pasta niet uitlekken. Doe de pasta terug in de pan met het achtergehouden kookvocht. Pureer de helft van de rucola en de helft van de amandelen met de knoflook. Voeg de olie toe en breng de pesto op smaak met zout en peper. Roer de helft van de pesto door de warme pasta en meng de resterende rucola en gedroogde tomaatjes erdoorheen. Verdeel de pasta over vier diepe borden en verdeel er de resterende pesto over. Hak de resterende amandelen grof en strooi ze over de pasta. Bestrooi het gerecht met de kaas en maal er royaal verse peper bo

Pasta met verse rucola-amandelpesto is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Volkorenspaghetti met amandelpesto en broccoli
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli met garnalen & amandelpesto (advertorial)
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti Alla Trapanese met amandelpesto en romaatjes
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Couscous uit Trapani
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept