Kook de wijn en sjalot in een steelpan tot bijna al het vocht verdampt is (ca. 5 min.) Voeg slagroom toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de saus 5 min. Draai het vuur uit en roer er met een garde 50 g vloeibare margarine door. Breng op smaak met zout en peper. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges af. Snijd de asperges in schuine reepjes van een halve cm. Verhit 25 g vloeibare margarine in een koekenpan. Voeg de asperges en suiker toe en bak in ca. 10 min. op hoog vuur goudbruin en krokant. Breng op smaak met zout en peper. Verhit intussen de resterende 25 g vloeibare margarine in een koekenpan. Bestrooi de vis met zout en peper. Bak 3 min. op één kant, draai de vis om met een spatel en bak de andere kant nog 2 min. of tot de vis gaar is. Verdeel de asperges over 4 borden, leg de vis erbij en serveer met de wijns
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges is een recept van Jumbo