Gebakken haring met frisknapperige sla

4
20 min-
Lunchgerecht
3 sterren op basis van 9 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg de haringfilets naast elkaar in een diep bord en schenk het witbier er overheen. Laat de haring minimaal 5 min. marineren. Maal het brood fijn. Roer de azijn en sjalot in een kommetje door elkaar en laat 5 min. staan. Voeg 3 el olie toe en breng de dressing op smaak met zout, peper en bieslook. Verwijder de buitenste bladeren van de sla en maak de blaadjes van het hart van de sla los. Laat de sla in heel koud water krokant worden. Droog de sla. Schep in een kom de slablaadjes met de bieslookdressing en blokjes paprika om. Verhit in een koekenpan de resterende olijfolie, wentel de haring door het broodkruim en druk dit een beetje aan. Bak de haring 1 min. Draai de haring om en bak de andere kant ook 1 min. goudbruin. Verdeel de sla over vier borden, leg de haring ernaast en serveer di

Gebakken haring met frisknapperige sla is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept