Leg de haringfilets naast elkaar in een diep bord en schenk het witbier er overheen. Laat de haring minimaal 5 min. marineren. Maal het brood fijn. Roer de azijn en sjalot in een kommetje door elkaar en laat 5 min. staan. Voeg 3 el olie toe en breng de dressing op smaak met zout, peper en bieslook. Verwijder de buitenste bladeren van de sla en maak de blaadjes van het hart van de sla los. Laat de sla in heel koud water krokant worden. Droog de sla. Schep in een kom de slablaadjes met de bieslookdressing en blokjes paprika om. Verhit in een koekenpan de resterende olijfolie, wentel de haring door het broodkruim en druk dit een beetje aan. Bak de haring 1 min. Draai de haring om en bak de andere kant ook 1 min. goudbruin. Verdeel de sla over vier borden, leg de haring ernaast en serveer di
Gebakken haring met frisknapperige sla is een recept van Jumbo