Haal het vlees ca. 20-30 min. voordat je het gaat bakken uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Halveer dikke asperges in de lengte en verwijder ca. 3 cm van de achterkant. Schep ze om met 1 el olie en bestrooi met zout en peper. Leg de asperges op het rooster en gril ze in ca. 8 min. gaar. Keer ze regelmatig om. Roer intussen sjalot, azijn en sinaasappelsap in een kommetje door elkaar. Voeg na 5 min. 4 el olie en bieslook toe. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Schep in een diepe schaal de dresing over de nog warme asperges. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het kort voor het grillen met zout en peper. Bestrijk vervolgens met olie. Leg het vlees op de heetste plek van de grill. Draai na 1 min. de biefstuk een kwartslag met een vleestang. Draai na nog 1 min. het vlees om en doe hetzelfde met de andere kant. Verdeel de asperges over vier grote borden en leg de biefstuk erbij. Serveer met frites en citroenmayo