Haal het vlees va. 20-30 min. voordat je het gaat bakken uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met keukenpapier, snijd het grote stuk vet eruit en snijd het vlees in blokjes van 2 bij 2 cm. Maak de marinade: roer in een ruime kom 4 el olie, azijn, knoflook en rozemarijn door elkaar. Bestrooi het vlees met zout en peper en schep het door de marinade. Laat het minimaal 20 min. staan. Schep regelmatig om. Kook de broccoliroosjes 1 min. in kokend water met een snufje zout. Giet af en laat goed uitlekken. Verwijder 10 cm van de bovenkant van de bosuien, snijd de rest in stukje van 4 cm. Rijg om en om vlees, broccoli en bosui aan de spiesen. Bestrijk de groente met de resterende olie, leg de spiesen op de heetste plek van de grill. Draai telkens na een minuut de spies een kwartslag om. Grill de spiesen in ca. 5 min. gaar en servee
Spicey ribeyespiesen met balsamico is een recept van Jumbo