Roer de dille door de yoghurt en breng de saus op smaak met zout en peper. Schaaf de komkommer met een dunschiller in lange linten. Gooi de kern weg. Bestrooi met zout. Snijd de onderkant van de venkel. Halveer deze, verwijder de buitenste, harde bladeren en snijd de helften in dunne reepjes. Voeg toe aan de komkommer. Rasp de schil van de citroen erboven. Maak een dressing van het sap van een halve citroen en 3 el olie en sprenkel deze over de salade. Prik dan de snoeptomaatjes aan satéprikkers en smeer ze in met 1 el olie. Leg de tomatenspiesjes op de grill en gril ze rondom in ca. 5 min. gaar. Leg op een bord en houd ze onder een stukje aluminiumfolie warm. Strijk het vlees in met olie en leg het op de heetste plek van de grill. Draai na 1.5 min. de burger een kwartslag, draai na 1.5 min. het vlees om en doe hetzelfde met de andere kant. Snijd de pitabroodjes open en verwarm ze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de grillburgers doormidden. Verdeel het vlees over de broodjes, schep de yoghurt en de komkommervenkelsalade erover. Serveer met de tomatenspie
Boterzachte burgers in een kruidig jasje is een recept van Jumbo
Dit vind je misschien ook lekker
Eendenborst met peren, balsamicoazijn en groene peper