Kook de aspergetips 3 min. Halveer de kipfilets over de lengte en rol ze met een deegroller tussen twee laagjes huishoudfolie tot dunne schnitzels. Verwijder de folie en bestrooi de kipfilets aan beide kanten met wat peper en zout. Leg op elk lapje 6 mini-asperges en rol ze op. Wikkel om elk een plakje ham en steek dit vast met een cocktailprikker. Verhit ca. 25 g vloeibare margarine in een braadpan. Bak de kiprolletjes op halfhoog vuur gaar in ca. 8 min. Houd ze warm terwijl je de saus maakt, door losjes een stukje aluminiumfolie op de kip te leggen. Klop de eidooiers in een maatbeker met de staafmixer. Breng in een steelpan de azijn aan de kook en voeg toe aan de eidooiers. Verhit in dezelfde steelpan 100 g vloeibare margarine tot deze gaat borrelen. Voeg de vloeibare margarine toe aan de eidooiers. Roer de helft van de peterselie erdoor en breng de hollandaisesaus op smaak met zout en peper. Verdeel de kiprolletjes over 4 borden, schenk er wat saus over en bestrooi de borden met de achtergehouden peterselie. Serveer de rest van de saus apart erbij. Lekker met krieltjes!
Gerolde kipfilet met knapperige asperges en hollandaisesaus is een recept van Jumbo