Knapperig gegrilde kropsla met ansjovis

4
20 min-
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Roer de sjalot en azijn door elkaar en laat 5 min. marineren. Voeg 5 el olie toe en breng op smaak met zout en peper. Roer er de ansjovis en kappertjes door. Breng een steelpan met water en zout aan de kook, kook de aardappelblokjes 3 min. Giet het kookvocht af en verdeel de blokjes over 4 diepe borden en schep de helft van de dressing op de nog warme aardappelen. Halveer de kropsla en strijk de helften in met olie. Verhit de grillpan op hoog vuur. Leg de slakroppen op de platte kant in de grillpan en gril 3 min. Snijd de sla doormidden. Maak de blaadjes iets los als een waaier en leg elke kwart krop op de aardappelblokjes. Schep de restende dressing erover en serveer direct

Knapperig gegrilde kropsla met ansjovis is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Plaatpizza met ansjovis
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamshaas met ansjovis-tijmboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Maïssoep met bacon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept