Frisse doperwtenrisotto

4
30 min-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng 1½ liter water aan de kook en los de bouillontabletten erin op. Verhit 2 el vloeibare margarine in een pan met een dikke bodem. Fruit de ui en bleekselderij 5 min. zonder dat deze kleuren. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Blus af met de wijn . Voeg van de bouillon toe. Voeg na 10 min. de doperwten toe. Voeg beetje bij beetje de rest van de bouillon toe en roer regelmatig door. Kook de rijst op middelmatig hoog vuur in ca. 20 min. gaar (totale kooktijd). Breng de risotto op smaak met munt, zout en peper. Roer de resterende boter door de risotto. Draai het vuur uit en laat de risotto evt. nog 5 min. staan om alle smaken maximaal te laten intrekken. Verdeel de risotto over 4 diepe borden en bestrooi royaal met Parmezaanse kaas.

Frisse doperwtenrisotto is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Doperwtenrisotto met tonijnfilet
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept