Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit in een (saus)pan de olie. Fruit de sjalot met de knoflook 1 min. Bak de doperwten 1 min. mee. Schep 1 el erwten uit de pan en bewaar voor de garnering. Schenk 100 ml prosecco (bewaar de rest van de prosecco in de koelkast) en de bouillon erbij en kook de soep 8 min. zachtjes. Knip intussen voor de garnering ½ bosui in ringetjes. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat de soep in min. 1 uur in de koelkast goed koud worden. Neem de soep uit de koelkast. Schenk het erwtensoepje in 4 (wijn)glazen en maak af met de apart gehouden knapperige erwtjes en wat ringetjes bosui. Voeg naar wens, voor een extra bruisend accent, een klein scheutje prosecco toe.
Koud erwtensoepje met lente-ui is een recept van Jumbo