Verwarm de oven voor tot 200°C. Neem één vel filodeeg. Dek de rest af met een vochtige doek of keukenpapier (filodeeg droogt snel uit!). Bestrijk het deegvel dun met olijfolie en leg het in de springvorm; laat één punt royaal over de rand hangen. Bestrijk zo ook de andere vier vellen met ca. 2 el olijfolie en leg ze verspringend van elkaar in de vorm met één punt over de rand. Leg het laatste vel deeg op de bodem. Snijd de uiteinden van de courgette en snijd het in 4 stukken. Halveer deze stukken en snijd er dunne repen van. Snijd de zalmfilet in dunne plakjes. Verdeel de zalm en de courgette over de deegbodem. Klop de eieren los. Meng er de crème fraîche met de kaas en zout en peper naar smaak door. Schenk het over de zalm-courgettevulling. Vouw het filodeeg nonchalant terug zodat het een brede, opstaande rand vormt. Laat de quiche bakken in 35-40 min. Neem de quiche uit de oven. Maak de sla aan met de resterende 3 el olijfolie, de balsamicoazijn en zout en peper naar smaak. Snijd de quiche in mooie punten en serveer met de salade.