Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool in repen van 1 cm. Verhit 3 el olie in een braadpan, fruit de ui aan. Voeg de kool toe en schep om met het kerriepoeder. Breng op smaak met zout en peper. Voeg . Voeg 75 ml water toe. Leg een deksel op de pan en stoof de groente onder af en toe roeren in 20 min. gaar. Kook de aardappelen en knoflook in ruim water met zout in ca. 25 min. gaar. Giet het kookvocht af en stamp de aardappelen tot een grove puree. Roer de melk erdoor. Verhit de resterende olie en bak de shiitake in ca. 6 min. gaar. Breng ze op smaak met peper. Schep de kool door de aardappelpuree, verdeel dit over 4 borden, schep de shiitake erover en breng het gerecht op smaak met zout en p
Pittige Indische koolstamppot met shiitake is een recept van Jumbo