Verwarm de oven voor tot 180°C. Snijd het vlees aan een zijkant (dus niet aan de afgesneden kant) op een derde van de bovenkant als een broodje in. Snijd het vervolgens aan de andere kant op een derde van onderkant als een broodje in. Je hebt nu een ‘Z’ gesneden. Bestrooi de lap met zout en peper. Strijk de mosterd erover uit en verdeel de plakken rauwe ham erover. Bestrooi met de kruiden. Rol de lap op tot een lange rol. Leg de rol met de naad naar beneden. Sla het touw om een uiteinde van de rol en knoop het bovenop vast. Pak de draad en druk 2 cm verder op de bovenkant vast met je duim. Sla de rest van het touw onder de rol door en haal het door de ‘lus’ en trek aan. Herhaal dit tot het vlees helemaal is opgebonden. Draai het vlees nu om, breng het touw terug naar het begin en knoop het stevig vast. Verhit de vloeibare margarine in de braadpan en bak de rollade in ca. 5 min. rondom bruin. Zet de pan in het midden van de oven en braad het vlees in ca. 40 min. bruin en gaar. Bedruip het vlees regelmatig (ca. 4 keer) met de braadboter. Neem de rollade uit het braadvet en wikkel deze in aluminiumfolie. Laat de rollade ca. 10 min. rusten. Knip het touw van de rollade en snijd de rollade met een scherp, natgemaakt vleesmes in 12 mooie plakken. Serveer met de braadjus. Voor iets meer uitleg download je ons gemakkelijke stappenplan