Roer 500 g bloem, gist, suiker en zout door elkaar. Maak in het midden een kuil en schenk daar het ei in. Voeg, al kloppend met een mixer met deeghaken, de melk toe en blijf kloppen tot het beslag lobbig en glad is en alle melk is opgenomen. Meng de krenten met 1 el bloem en mix ze met de citroenrasp door het beslag. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg op een warme plaats ca. 1 uur rijzen of totdat het deeg verdubbeld is. Verhit de olie in een (frituur)pan tot 175°C. Doop de ijsbollepel in de hete olie, schep een bol uit het deeg en laat in de olie glijden. Bak 6 bollen in ca. 5 min. bruin en gaar. Keer ze halverwege. Laat de olie na het bakken van 6 bollen weer op temperatuur komen, voordat je er 6 nieuwe in doet. Schep de oliebollen met een schuimspaan uit de olie in het vergiet en laat de oliebollen goed uitlekken. Serveer de oliebollen warm of koud en bestrooi ze met een lekker dikke laag poedersuiker. Download voor iets meer uitleg het makkelijke stappenplan