Sinaasappelpannenkoekjes met hangop

4
30 min-
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de theedoek nat en leg in een zeef. Zet de zeef op een kom en schenk de yoghurt erin. Laat de yoghurt in de koelkast minstens 6 uur uitlekken, een hele nacht maakt de hangop steviger met een nog romigere smaak. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Zeef het bakmeel boven een kom. Voeg het ei, de ricotta en de vanillesuiker toe. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en klop met een vork tot een glad beslag. Verhit in een koekenpan steeds een beetje olie en bak van het beslag 16-20 kleine pannenkoekjes. Schraap de hangop uit de doek en schep in een chique schaal. Breng in een steelpan het sinaasappelsap met de suiker tegen de kook aan. Los de suiker op. Verwarm de pannenkoekjes per 3-4 stuks in de sinaasappelsiroop. Houd ze op een warme schaal onder aluminiumfolie warm. Kook ten slotte de sinaasappelsiroop tot honingdikte in en sprenkel over de pannenkoekjes. Serveer de pannenkoekjes met een lepel hangop en bestrooi met muntblaadjes. 10

Sinaasappelpannenkoekjes met hangop is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Bietensalade met haring
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hangop met sesamkaramel en peer
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Hangop, muesli en appelchips
15 min
Bekijk recept
Stoofpeertjes met hangop
1uur- Nagerecht
Bekijk recept