Schep in een kom de jam in een paar slagen door de clotted cream zodat een ‘swirl’-effect ontstaat. Snijd 4 plakken van 1 cm van de cake. Verwijder de korstjes en snij elke plak in 4 vierkantjes. Schep de crème op 8 stukjes cake. Dek af met de andere 8 stukjes cake. Breek of hak voor de glazuur de chocolade in stukjes (of gebruik chocoladedruppels) en doe ze in een kom. Zet de kom chocolade op een pan heet water. Zorg dat de kom het water niet raakt (= au bain-marie). Laat de chocolade smelten. Neem de kom van de pan en roer er de poedersuiker door (dit wordt een vaste, korrelige massa!). Roer er beetje bij beetje de zachte boter en tenslotte 3 el koud water door tot een dikke, glanzende glazuur ontstaat. Schep op elke petitfour een lepel chocoladeglazuur en bestrooi met chocoflakes. Zet de petitfours in de koeling zodat de glazuur hard kan wo
Cranberry-bramen petits fours is een recept van Jumbo