Speculaashuisje

4
60 min -
-
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng bloem, boter, suiker, speculaaskruiden, melk en het zout door elkaar en kneed er met de mixer met deeghaken een soepel deeg van. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie min. 1 uur rusten in de koelkast. Rol het deeg, eventueel in porties, op een met bloem bestoven blad uit tot een dikte van 5 mm. Snijd uit het deeg 2 lappen van 18 x 10 cm (dak), 2 lappen van 18 x 14 cm (zijkanten huis) en 1 lap van minimaal 18 x 22 cm als ondergrond om het huis straks op te bevestigen. Snijd ten slotte 2 lappen van 14 x 14 cm maar snijd de bovenzijde niet plat maar in een punt met een lengte van 7 cm zodat een puntdak ontstaat. Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Leg het deeg op de bakplaat en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat de speculaas afkoelen op een rooster. Meng met een vork het eiwit met de poedersuiker tot een dik glazuur. Gebruik het glazuur om de stukken speculaas tot een huis vast te plakken. Begin met de ondergrond en bouw het huis op, eindig met het dak. Snijd de speculaas wanneer nodig bij met een scherp vleesmes en gebruik vooral in de hoeken extra glazuur. Laat het glazuur goed drogen, voordat je verder gaat met versieren. Versier het speculaashuis met garneeramandelen, spekjes, schuddebuikjes, smarties of ander klein snoepgoed. Gebruik glazuur als plaksel. Deuren en ramen kunnen ook met glazuur worden getekend (maak een klein spuitzakje van bakpapier) of gebruik eetbare schrijfstiften. Download een uitgebreid stappenplan met foto's

Speculaashuisje is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker