Meng het gehakt met zout en peper naar smaak en draai er ca. 12 gehaktballetjes van. Smelt in een braadpan 25 g vloeibare margarine. Bak de gehaktballetjes in 3 min. bruin. Schep ze uit de pan en fruit de uiringen in het bakvet. Voeg de azijn, de bouillon, de ontbijtkoek in stukken en de laurier toe. Stoof de gehaktballetjes in 20 min. gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in een bodem water met zout de aardappelen in 15 min. gaar. Giet ze af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met 25 g vloeibare margarine en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Roer er de kaas met zout en peper naar smaak door. Schep de gehaktballetjes in de ovenschaal en dek af met de kaaspuree. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Zet in de oven en bak de ovenschotel in 20-25 min. goudbruin.
Ovenschotel met gehaktballetjes is een recept van Jumbo