Breng een grote pan water aan de kook. Voeg zout toe en kook de helft van de pastinaak in ca. 10 min. gaar. Giet het vochtaf en stamp de pastinaak tot een grove puree. Voeg zout en peper naar smaaktoe. Houd de puree warm. Breng in een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de aardappelen, spruitjes en pastinaak samen in ongeveer 5 min. beetgaar. Giet het kookvocht af enlaat de groenten uitdampen. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak de groenten met de tamme kastanjesin ca. 12 min. rondom goudbruin op matig hoog vuur. Schep er na 6 min. de appel door. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Maak ondertussen de notensalsa. Rooster de walnoten 5 min. in een drogekoekenpan en hak ze fijn. Roer in een kommetje de noten, kaas en de resterendeolie door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel de pastinaakpuree over 4 grote borden en schep er de groenten ennotensalsa naast. Bestrooi het gerecht met peterselie. Lekker met fazant ofeendenb
Herfstgroenten met notensalsa is een recept van Jumbo