Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de chocolade en boter in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met heet water (= au bain-marie). Zorg dat de pan het water niet raakt en laat onder af en toe roeren de chocolade en boter smelten. Haal de kom van het vuur en roer goed zodat het mengsel iets afkoelt. Roer er vervolgens de eidooiers door. En klop er met een garde de cacao en de helft van de suiker door. Rasp van de schil van de sinaasappel boven het mengsel. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de resterende suiker toe tot het schuim pieken vormt en glanst. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door de chocolademassa. Schep de massa in de taartvorm en bak de taart in 20-25 min. gaar. Haal de taart uit de oven laat hem afkoelen. Breng de jam, het kaneelstokje en de bosbessen met 1 el water aan de kook. Snijd de taart in punten en verdeel deze over de borden, schep de bosbessensaus erover.
Chocoladetaart met bosbessensaus is een recept van Jumbo