Verkruimel de beschuiten boven de kom met het gehakt. Voeg ei en ketchup toe en kneed alles goed door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe. Maak 12 kleine gehaktballetjes en vorm ze iets langwerpig. Zo blijven ze beter staan. Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes aan beide kanten goudbruin. Leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en braad de balletjes in 8-10 min. gaar. Doe de helft van de doperwten en bechamelsaus in een pan en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Voeg peper en zout naar smaak toe. Breng de saus aan de kook, voeg de resterende erwten toe, draai het vuur laag en houd het gerecht al roerend warm. Kook de linguine in ruim water beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af. Blancheer 6 grote ijsbergslabladeren 30 sec. in een grote pan met kokendheet water. Schep ze uit het water op een snijplank. Halveer de bladeren in de lengte. Vouw om elk gehaktballetje een slablad. Laat de onderkant van het blad uitwaaieren als een spookje. Verdeel de pasta over 4 platte borden, trek iets van de slangen op de rand van het bord. Verdeel de spookjes op de pasta, maak er ogen op met de plakjes olijf en kleef ze vast met een beetje boter. Serveer er de erwtensaus bij. Lekker met een beetje geraspte k
Groene spookjes met griezelslangen is een recept van Jumbo