Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 min. gaar. Snijd de schnitzel in 8 stukken (in totaal). Leg op elk stuk vlees 1 partje peer en 1 takje tijm. Bestrooi met peper en zout naar smaak en klap dubbel. Steek het vlees vast met een cocktailprikker en bestrooi ook de buitenzijde met zout en peper. Smelt in een koekenpan 25 g vloeibare margarine. Bak de gevulde schnitzel in 10 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Smelt intussen in een hapjespan de resterende vloeibare margarine. Bak de witlof in 6 min. beetgaar. Breng op smaak met peper en zout. Neem het vlees uit de pan en houd warm. Bak in de pan de spekreepjes knapperig uit. Voeg de appelsap toe en laat tot de gewenste dikte inkoken. Breng op smaak met weinig zout en peper. Leg de schnitzels met de witlof op 4 borden en schep er de spekjesjus over. Serveer met de aardappelen.
Gevulde schnitzel met peer en witlof is een recept van Jumbo