Verwarm de oven voor tot 200°C. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 min. gaar. Verdeel de ui met de wortel en erwten over 4 royale vellen aluminiumfolie. Leg er de zalmfilet op. Bestrooi de vis met zout en peper. Vouw de folie iets omhoog. Pers 1½ sinaasappel uit. Verdeel het sap met 2 el olijfolie over de pakketjes. Snijd de rest van de sinaasappel in halve maantjes en leg met de basilicum op de zalmfilet. Vouw de pakketjes goed, maar losjes dicht en leg ze op de bakplaat. Stoom de zalmfilet in de voorverwarmde oven in 12-15 min. naar wens rosé of net gaar. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht en de resterende 2 el olie fijn. Breng op smaak met zout en peper. Leg de zalmpakketjes op 4 borden en schep er de aardappelpuree bij.
Zalmpakketje met winterpeen en tuinerwten is een recept van Jumbo