Chipolata ijs

4
20 min -
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet 4 schaaltjes in de diepvries. Doe eieren, eidooiers, suiker en vanillesuiker in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met heet water (= au bain-marie). Zorg dat de pan het water niet raakt. Klop met de mixer de eieren in 8 min. dikromig en lichtgeel. Neem de kom van het vuur en klop het eimengsel nog 2 min. Klop de slagroom lobbig. Snijd de tuttifrutti in piepkleine stukjes van 2 mm. Spatel de slagroom luchtig door het eimengsel. Schep er de tutti frutti met de sukade en rum‑aroma naar smaak door. Schenk de ijsbasis in dessertschaaltjes (ca. 200 ml). Laat het ijs in de diepvries in 2-3 uur bevriezen. Neem de schaaltjes uit de diepvries. Serveer het ijs in de schaaltjes. Of houd de schaaltjes enkele tellen in heet water, leg er een bord op en keer ze om. Bestrooi het chipolata ijs met cacaopo

Chipolata ijs is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Chipolata's op de barbecue met een compote van paprika
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel witte bonen in tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chipolata’s gebakken met rozemarijn en paprika’s
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerstoof met ratatouille en chipolata
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept