Hollandse hachee

4
30 min -
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vlees in blokjes snijden en vet verwijderen. Bestrooien met peper en zout. Boter smelten samen met de olijfolie en het vlees aanbakken. Als het vlees enigszins bruin is, voeg dan ui en knoflook toe. Een paar minuten laten bakken en dan 2 eetlepels bloem toevoegen. Voeg dan de wijn toe zodat alles net (of net niet) onder staat. Eventueel aanvullen met (kokend) water. Voeg bouillonblokje, laurier, kruidnagelen en jeneverbessen toe en laat dit minimaal 1,5 uur  sudderen. Rasp de appel en snijd de champignons klein. Doe dit bij de hachee samen met de ontbijtkoek. Laat nog minimaal een half uur sudderen. Langer is beter.

Hollandse hachee is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gehakthachee met groentepuree
30 min-
Bekijk recept
Hollandse hachee met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oud-Hollandse hutspot met snelle hachee
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept