Crème brûlée

4
20 min -
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en verwijder met een theelepeltje de zaadjes uit beide helften. Meng, in een steelpan, de vanillezaadjes met de suiker en verwarm dit samen met de melk, room en het vanillestokje gedurende 15 min. op laag vuur. Verwijder de helften van het stokje uit de melk. Giet de hete melk al kloppend langzaam bij de dooiers. Schenk het mengsel in de ovenschaaltjes tot een centimeter onder de rand. Plaats de schaaltjes naast elkaar in een bakblik of ruime ovenschaal. Giet dan genoeg heet water in de bak tot de schaaltjes voor ¾ in het water staan. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 170°C. Gaar de crème brûlées in ± 35 - 45 min. Ze zijn gaar als het dooiermengsel stevig is. Laat de crème brûlées goed afkoelen. Bedek de crème brûlées vlak voor het serveren met een dun laagje suiker. Dit gaat makkelijk door een flinke hoeveelheid suiker over de crème brûlée te strooien en dan het schaaltje scheef te houden zodat het teveel aan suiker er afvalt. Brand de suiker goudbruin met een gasbrander of speciale crème brûlée brander. Serveer direct. Een goede crème brûlée heeft een koude pudding en een nog warme krokante laag su

Crème brûlée is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Klassieke crème brûlée
235 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met wortelen
Nagerecht
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept