Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verwijder de vershoudfolie. Laat de balsamicoazijn met de poedersuiker op laag vuur tot de helft inkoken. Neem de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen. Snipper intussen de sjalot. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in kleine stukjes. Verbrokkel de kaas. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Fruit de sjalot. Bak de paddenstoelen 5 min. mee, laat alle vocht goed verdampen. Pers de knoflook boven de pan en bak 1 min. mee. Neem de pan van het vuur. Verkruimel de kaas en ris de tijmblaadjes boven de pan. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrijk een vel filodeeg dun met olie. Schep in het midden 1/4 van de paddenstoelenvulling. Rol het deeg om de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol de loempia verder op. Maak zo nog 3 loempiaatjes. Leg ze in een ovenschaal en bestrijk ze rondom dun met olie. Bewaar ze afgedekt. Bak de loempiaatjes in de voorverwarmde oven in ca. 20 min. goudbruin en knappe
Pittige paddenstoelenloempiaatjes is een recept van Jumbo